Algemeen

Elisabeth TV is de huisomroep van de Stichting Elisabeth in Breda. Dit tv-station wordt geheel door vrijwilligers gerund en is 24 uur per dag in de lucht. Elisabeth TV verzorgt in vijf verpleeg- en verzorgingshuizen in Breda een op ouderen gericht televisieprogramma. Elisabeth maakt jaarlijks ruim 75 uur eigen televisieproducties. Alle producties worden meerdere malen herhaald. Elke maand wordt in Elisabeth Matinee een overzicht gegeven van activiteiten binnen de stichting en in Breda. Doel is cliënten en bewoners die niet (volledig) aan activiteiten kunnen deelnemen, toch via de tv deelgenoot te maken van activiteiten en gebeurtenissen in hun directe omgeving.

Naast dit vast tv-programma maakt het team van Elisabeth TV regelmatig speciale producties zoals bijvoorbeeld de registratie van de carnavalsoptochten in de regio, optredens van artiesten op de diverse locaties en heilige missen op hoogtijdagen. In de uren dat er geen televisieprogramma beschikbaar is, draait op het huiskanaal een kabelkrant.

Elisabeth TV beschikt niet over een vaste studio maar heeft bewust gekozen voor een eigen mobiele regieset. Voor alle uitzendingen wordt midden tussen de cliënten en bewoners een tijdelijke studio opgebouwd zodat zij direct betrokken worden bij de uitzending. Elisabeth Televisie werkt samen met diverse omroepen in de regio als Baronie TV, ROS TV Zundert en Breda NU.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Elisabeth Televisie? Heeft u vragen over de mogelijkheden die we u kunnen bieden voor het maken van een meer-camera-registratie?

Dan kunt u contact met ons opnemen via onderstaand mailadres.

 

> Email ons op:  etv@elisabethbreda.nl

Techniek

Het hart van onze regieset is een Globecaster 8000 all-in-the-box beeldmixer. Deze is met vier SDI- en twee analoge-inputkaarten uitgerust. De camera’s worden gesynchroniseerd middels vier maal een SFS-20 van Axon. Verder heeft deze beeldmixer vier SDI, DV en composiet uit. Elisabeth TV gebruikt drie Sony NX-5 camera’s. Voor geluidprocessing wordt een Yamaha O1V gebruikt. Het eindsignaal wordt toegevoerd aan een MPEG-encoder die het signaal op het interne datanetwerk zet. Op de locaties wordt deze datastroom weer naar AV omgezet en op het kabelnet gemoduleerd. De regieset is verder uitgerust met twee draadloze intercomcircuits en vier draadloze Sennheiser ontvangers. In eigen beheer is een playout en opnamesysteem ontwikkeld. Voor diverse regionale tv-zenders levert Elisabeth TV video- en audiofaciliteiten.

Stichting Elisabeth
Correspondentie-adres
Postbus 90103
4800 RA Breda
t 076 208 28 00
f 076 527 62 04
e info@elisabethbreda.nldeBreedonk, Stichting Elisabeth en Surplus zijn gefuseerd.
De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Surplus. Door het bundelen van onze krachten en te investeren in samenwerking met andere professionals kunnen we nog meer betekenen voor de mensen in ons werkgebied. De informatie die u op deze website vindt, zal niet meer actueel gehouden worden.
Wij verwijzen u daarom graag naar de website van Surplus: http://www.surplusgroep.nl
Wilt u contact opnemen met onze klantenservice, bel dan het onderstaande nummer: 076 - 208 22 00
Voor overige vragen kunt u contact opnemen met het hoofdkantoor van Surplus: 076 - 208 28 00
toggle