• Stichting Elisabeth

    Sinds 1819 een begrip in Breda en omgeving

Geschiedenis

Op 19 april 2014 bestaat Stichting Elisabeth 195 jaar. Het eerste gasthuis werd in 1819 geopend aan de Haagdijk in Breda. Uitgangspunt hiervan was dat minder gefortuneerde en zieke stadsgenoten hier verpleegd en verzorgd konden worden. Het gasthuis werd mogelijk gemaakt door een aantal vooraanstaande en welgestelde Bredase Katholieken. In de volksmond werd het gasthuis al snel Het Elisabeth genoemd.

In de afgelopen 195 jaar is er natuurlijk veel veranderd. Het gasthuis is uitgegroeid tot de huidige Stichting Elisabeth met maar liefst zes woon/zorg/behandelcentra in Breda en omgeving. Iedere locatie heeft haar eigen identiteit en karakter en de cliënten van Stichting Elisabeth kunnen zelf kiezen waar ze willen wonen of verblijven.

Maar er is meer. De betekenis van de term zorg is in onze optiek eveneens veranderd, of beter gezegd, gegroeid. Ook wij zijn dynamischer geworden. Een woord dat u misschien niet snel bedenkt bij zorg. Wij doen dat wel. Door meer mogelijkheden te creëren en vraaggerichte zorg te bieden. Door te luisteren en passie voor dit vak te hebben. Door eveneens de mogelijkheid te bieden om thuis te blijven wonen, met zorg aan huis (Elisabeth Zorg Thuis) of tijdelijk te verblijven voor herstel in ons zorghotel Merlinde. Hiermee zijn wij een andere weg ingeslagen. Een betere weg, waar persoonlijke aandacht en welzijn voorop staan. Iedereen heeft een keuze. Wij bieden met Stichting Elisabeth graag de mogelijkheden.

Geschiedenis2

Geschiedenis1

Stichting Elisabeth
Correspondentie-adres
Postbus 90103
4800 RA Breda
t 076 208 28 00
f 076 527 62 04
e info@elisabethbreda.nldeBreedonk, Stichting Elisabeth en Surplus zijn gefuseerd.
De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Surplus. Door het bundelen van onze krachten en te investeren in samenwerking met andere professionals kunnen we nog meer betekenen voor de mensen in ons werkgebied. De informatie die u op deze website vindt, zal niet meer actueel gehouden worden.
Wij verwijzen u daarom graag naar de website van Surplus: http://www.surplusgroep.nl
Wilt u contact opnemen met onze klantenservice, bel dan het onderstaande nummer: 076 - 208 22 00
Voor overige vragen kunt u contact opnemen met het hoofdkantoor van Surplus: 076 - 208 28 00
toggle