• Logopedie

    De logopedist biedt hulp bij problemen met spraak, taal, gehoor, eten of drinken (slikken), ademhaling of stem. Die problemen kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een CVA, progressieve of degeneratieve ziekten.

Logopedie

De logopedist biedt hulp bij problemen met spraak, taal, gehoor, eten of drinken (slikken), ademhaling of stem. Die problemen kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een CVA, progressieve of degeneratieve ziekten. De behandeling vindt bij voorkeur plaats op een van de locaties van Stichting Elisabeth. Als het voor de patiënt lastig is ons te bezoeken, is behandeling aan huis ook mogelijk.

De patiënt heeft voor logopedie een verwijzing van u nodig.

Vervolgens kan hij met ons contact opnemen.

Patiëntinformatie

Als u een aandoening krijgt of gewoon een dagje ouder wordt, kunt u last krijgen van problemen op het gebied van taal, spraak, gehoor, eten of drinken (slikken), ademhaling of stem. Dan is het prettig om te weten dat Stichting Elisabeth gespecialiseerde medewerkers in dienst heeft die u hierbij kunnen ondersteunen. Zo kan door specifieke oefeningen te doen, uw taal (spreken, lezen, schrijven, begrijpen) gedeeltelijk of grotendeels worden hersteld. Wordt de communicatie met uw omgeving bemoeilijkt door een spraakstoornis, stemproblemen of gehoorverlies, dan helpt de logopedist u door middel van therapie en adviezen dit te verbeteren. Ook als u slikproblemen heeft tijdens het eten of drinken, kan de logopedist, eventueel in samenwerking met andere disciplines, kijken naar de oorzaken van uw probleem. Omdat er vanuit verschillende hoeken naar uw situatie wordt gekeken, bent u verzekerd van een persoonlijk behandelplan. Als u gebruik wilt maken van onze logopedisten heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist ouderengeneeskunde.

Meer patiëntinformatie over logopedie vindt u hier.

Contact

Voor meer informatie kunt u terecht bij het cliëntenservicebureau van Stichting Elisabeth:

 

(076) – 527 61 00

 

Stichting Elisabeth
Correspondentie-adres
Postbus 90103
4800 RA Breda
t 076 208 28 00
f 076 527 62 04
e info@elisabethbreda.nldeBreedonk, Stichting Elisabeth en Surplus zijn gefuseerd.
De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Surplus. Door het bundelen van onze krachten en te investeren in samenwerking met andere professionals kunnen we nog meer betekenen voor de mensen in ons werkgebied. De informatie die u op deze website vindt, zal niet meer actueel gehouden worden.
Wij verwijzen u daarom graag naar de website van Surplus: http://www.surplusgroep.nl
Wilt u contact opnemen met onze klantenservice, bel dan het onderstaande nummer: 076 - 208 22 00
Voor overige vragen kunt u contact opnemen met het hoofdkantoor van Surplus: 076 - 208 28 00
toggle