• Wonen met zorg

  Elisabeth biedt zorg en ondersteuning voor een zelfstandig, gezond, veilig en comfortabel leven.

Zorgvormen

Elisabeth biedt allerlei zorgvormen aan, afgestemd op uw behoeftes en wensen. Het cliëntenservicebureau kijkt samen met u naar uw persoonlijke situatie en uw wensen. Op basis daarvan kunnen we u een passend aanbod doen op het gebied van wonen met zorg.

Wonen met een zorgindicatie

Als u zorg nodig heeft, en u kunt of wilt niet meer zelfstandig wonen, dan kan wonen in één van onze zorglocaties een optie zijn. U krijgt dan de zorg, dagbesteding en begeleiding die u nodig heeft in een veilige woonomgeving op een van onze woonafdelingen. De zorglocaties van Elisabeth bieden somatische zorg, psychogeriatrische zorg (dementie) en gerontopsychiatrische zorg (GP/GGZ).

 • Somatische zorg: dit is zorg bij lichamelijke problemen.
 • Psychogeriatrische zorg: dit is zorg voor ouderen met psychische of sociale problemen. Veel ouderen hebben geheugenstoornissen. Soms zijn er ook problemen met het gedrag. Bijvoorbeeld onrust of agressie.
 • Gerontopsychiatrische zorg: dit is zorg voor ouderen met chronische psychiatrische klachten, soms gecombineerd met lichamelijke aandoeningen.

Revalidatie

Na ziekte of een ongeluk wilt u uw dagelijkse leven snel weer oppakken. Dat is niet altijd direct mogelijk, omdat u nog moet revalideren, verder herstellen of u moet leren omgaan met beperkingen. Bij Elisabeth krijgt u de behandeling en begeleiding om zo snel mogelijk weer zelfstandig te zijn.

De revalidatieafdeling van Elisabeth is gespecialiseerd in geriatrische revalidatiezorg: zorg en behandeling voor ouderen die herstellen van bijvoorbeeld een beroerte, breuk of nieuwe heup. Er staat een team specialisten en behandelaars voor u klaar. Er wordt een persoonlijke programma van behandelingen en oefeningen samengesteld. U werkt er zelf aan om snel weer onafhankelijk, veilig en gezond thuis te kunnen zijn.

Klik hier voor meer informatie over uw zorgaanvraag en de mogelijke kosten.

Tijdelijk verblijf

Het verblijf in een van onze zorglocaties kan ook tijdelijk zijn, bijvoorbeeld als uw rustig moet herstellen van een ziekte, als u mantelzorger even ontlast moet worden of acuut wegvalt. Ook een overbrugging naar een vaste opname of een observatie behoren tot de mogelijkheden.

Klik hier voor meer informatie over uw zorgaanvraag en de mogelijke kosten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Elisabeth Zorg Thuis, dan kunt u terecht bij het cliëntenservice bureau van Stichting Elisabeth. Zij kunnen u ook informatie geven over het aanvragen van een indicatie voor zorg in de thuissituatie.

Zorglocaties

Wij bieden een diversiteit aan zorgvormen aan op onze locaties. Het cliëntenservicebureau kijkt samen met u welke zorgvorm en zorglocatie het beste bij uw persoonlijke situatie en wensen past.

Palliatieve zorg

Elisabeth biedt zorg in de laatste levensfase op al haar zorglocaties en aan huis. Het cliëntenservicebureau bespreekt samen met u en uw naasten wat uw wensen zijn.

Klik hier voor meer informatie over uw zorgaanvraag en de mogelijke kosten.

Zelfstandig wonen met zorg

Wonen in een comfortabel, ruim appartement in hartje Breda, voorzien van alle mogelijkheden voor zorg. Dat kan met dit unieke concept. U huurt een woning en ontvangt alle nodige zorg, afhankelijk van uw indicatie

Wonen

 • Zelfstandige appartementen grenzend aan een zorginstelling.
 • Keuze uit verschillende typen woningen
 • Gelegen in hartje Breda, met een supermarkt op loopafstand

Zorg

 • 24/7 zorg beschikbaar
 • Verzorging en verpleging aan huis
 • Dagelijks versbereide maaltijden
 • Dagbesteding
 • Alarmopvolging
 • Huishoudelijke hulp

Klik hier voor meer informatie over uw zorgaanvraag en de mogelijke kosten.

Stichting Elisabeth
Correspondentie-adres
Postbus 90103
4800 RA Breda
t 076 208 28 00
f 076 527 62 04
e info@elisabethbreda.nldeBreedonk, Stichting Elisabeth en Surplus zijn gefuseerd.
De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Surplus. Door het bundelen van onze krachten en te investeren in samenwerking met andere professionals kunnen we nog meer betekenen voor de mensen in ons werkgebied. De informatie die u op deze website vindt, zal niet meer actueel gehouden worden.
Wij verwijzen u daarom graag naar de website van Surplus: http://www.surplusgroep.nl
Wilt u contact opnemen met onze klantenservice, bel dan het onderstaande nummer: 076 - 208 22 00
Voor overige vragen kunt u contact opnemen met het hoofdkantoor van Surplus: 076 - 208 28 00
toggle