Elisabeth Centrum

In hartje Breda heeft Stichting Elisabeth in 2012 een nieuw complex voor wonen, welzijn en zorg gerealiseerd, bestaande uit drie gebouwen: Haagstate, Gasthuisstate en Tolbrugstate. Bijzonder is dat de gebouwen onderling verbonden zijn door een overdekte winkelboulevard.

Daarnaast is op het terrein de mooie en historische Elisabeth-kapel te vinden en is op initiatief van de stichting in november 2010 Merlinde, hotel dat zorg draagt geopend.

Gasthuisstate

In Gasthuisstate zijn de ruim 180 zorgappartementen van het complex aan de Leuvenaarstraat gehuisvest. Iedere cliënt heeft een eigen woon-slaapkamer en een zeer ruime privé-badkamer.
Het appartement is voorzien van een harde vloerbedekking, gordijnen en een hoog-laagbed. De cliënt kan het appartement naar eigen smaak en met eigen meubilair verder inrichten.

Gasthuisstate biedt verpleeghuiszorg (= verblijf met behandeling) voor meerdere doelgroepen in een moderne woonomgeving met respect voor eigen gewoonten van de cliënt. In Gasthuisstate wordt Psychogeriatrische zorg (dementie); Somatische zorg (lichamelijke beperking); Geriatrische Psychiatrie en Palliatieve zorg (specialistische laatste zorg) geboden.

Een etage heeft 28 zorgappartementen die verdeeld zijn in 4 kleinschalige woongroepen met ieder een huiskamer. Per twee woongroepen is een keuken waarin, zo mogelijk samen met de cliënten, de maaltijden worden verzorgd.

Elisabeth Centrum heeft voor haar bewoners en bezoekers een groot aanbod aan  wekelijkse activiteiten en diensten en een gezellig café-restaurant “De Markt”. In de activiteitenkalender kunt u vinden wat er naast de wekelijkse activiteiten nog meer te doen is op Elisabeth Centrum.

Haagstate

In Haagstate zijn 85 serviceappartementen gerealiseerd. Ze zijn gelegen in een gebouw met een groot atrium, voorzien van een glazen dak. Hierdoor ontstaat een prettige binnenruimte met veel licht, waar alle woningen met hun voordeur aan grenzen. De woningen zijn van een hoog afwerkingniveau en in verschillende typen en grootte te huur voor senioren. U leest hier meer over op Elisabeth Wonen.

 

Tolbrugstate

Tolbrugstate is augustus 2012 opgeleverd. Het gebouw heeft vanaf de 3e verdieping 56 serviceflatwoningen bestemd voor de verhuur. Op de eerste twee verdiepingen bevindt zich de afdeling Revalidatie. Tolbrugstate en Haagstate hebben een eigen karakter en indeling. Overeenkomsten zijn de unieke ligging in de buurt van de binnenstad van Breda en een schitterend uitzicht, afhankelijk van ligging en verdiepingshoogte van de woning. Meer Informatie over de verhuur? Kijk op dan op Elisabeth Wonen.

Wekelijkse activiteiten

Sinds enkele jaren worden er bij Elisabeth Centrum een groot aantal activiteiten georganiseerd, waaraan u kunt deelnemen tegen een vergoeding. Er is een breed aanbod, waar u, als bewoner van Elisabeth samen met wijkbewoners aan kunt deelnemen. We hopen dat er voor zoveel mogelijk senioren activiteiten zijn, waar eenieder zijn hobby of interesse kan delen met anderen.

Direct naar de activiteitenkalender.

Contactgegevens

Bezoekadres:
Leuvenaarstraat 91
4811 VJ Breda

 

 

 

Manager Wonen, Welzijn & Zorg is mevrouw Ingrid Boschman.

 

Teammanagers Psychogeriatrie:

Ron Baremans (afdeling Wintmolen)

Judith Martens (afdelingen Corenschup en Claverbladt)

Teammanagers Somatiek/GP-GGZ:

Judith Martens (afdeling Grutmolen)

Ans van Emmerik (afdelingen Haagstate en Tolbrugstate en intramurale behandelaren)

Henk Teunissen (afdeling De Raep)

Team Grutmolen, Corenschup en Claverbladt

Gasthuisstate

Haagstate

Tolbrugstate

Voor buurtbewoners

Elisabeth Centrum is een zorgkruispunt in het centrum van Breda. Er zijn verschillende faciliteiten op deze locatie, waar buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Op de locatie worden diverse activiteiten en diensten aangeboden. Om de buurtbewoners de mogelijkheid te bieden om andere mensen te ontmoeten en om deel te nemen aan activiteiten is het ontmoetingsplein geïntroduceerd. Het ontmoetingsplein biedt activiteiten en diensten aan voor zowel bewoners als buurtbewoners. Voor deelname aan het ontmoetingsplein heeft u geen indicatie nodig. Het is ook mogelijk om door een WMO-beschikking aan het ontmoetingsplein deel te nemen.

Op de locatie Centrum worden wekelijkse en maandelijkse activiteiten georganiseerd. Voorbeelden van deze activiteiten zijn: meer bewegen voor ouderen, bloemschikken, bingo, koersbal, bridge en handwerken. Meer informatie over de wekelijkse en maandelijkse activiteiten kunt u vinden in het Maandjournaal van Elisabeth Centrum. Er worden ook diensten aangeboden op de locatie, waaronder een prikpost SHL, u kunt hier op dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend tussen 9.00 en 10.00 uur bloed laten prikken. Verder vindt u aan de boulevard van de locatie Centrum een schoonheidsspecialiste, pedicure, kapper en de huiswinkel ‘Twinkeltje’. Naast de wekelijkse en maandelijkse activiteiten worden er ook regelmatig bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals optredens. Deze bijzondere activiteiten vindt u in de activiteitenkalender.

Het café-restaurant van de locatie Centrum, De Markt is dagelijks geopend en is voorzien van een terras. U kunt hier terecht voor een drankje of maaltijd. Tussen 11.30 en 13.30 uur kunt u hier lunchen en tussen 17.00 en 18.30 kunt u hier dineren (warm en koud).

Meer informatie over het ontmoetingsplein vindt u hier.

Stichting Elisabeth
Correspondentie-adres
Postbus 90103
4800 RA Breda
t 076 208 28 00
f 076 527 62 04
e info@elisabethbreda.nldeBreedonk, Stichting Elisabeth en Surplus zijn gefuseerd.
De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Surplus. Door het bundelen van onze krachten en te investeren in samenwerking met andere professionals kunnen we nog meer betekenen voor de mensen in ons werkgebied. De informatie die u op deze website vindt, zal niet meer actueel gehouden worden.
Wij verwijzen u daarom graag naar de website van Surplus: http://www.surplusgroep.nl
Wilt u contact opnemen met onze klantenservice, bel dan het onderstaande nummer: 076 - 208 22 00
Voor overige vragen kunt u contact opnemen met het hoofdkantoor van Surplus: 076 - 208 28 00
toggle