Elisabeth Westerwiek

Elisabeth Westerwiek aan de Argusvlinder, ligt op de rand van de wijken Tuinzigt en Westerpark, aan een park dicht bij de woonboulevard. Het stadscentrum van Breda is vanaf deze locatie eveneens goed bereikbaar.

Op loopafstand vindt u onder andere een bushalte, groenvoorziening met vijver en een overdekt winkelcentrum met diverse voorzieningen. Westerwiek is goed bereikbaar vanaf de snelwegen A16 en A58.

Rondom het gebouw en in de nabijheid is voldoende gratis parkeerruimte, waaronder enkele plaatsen voor mindervaliden.

Wonen

Westerwiek biedt verpleeghuiszorg (= verblijf met behandeling) in een moderne woonomgeving, ruime appartementen voor de cliënten en met respect voor eigen gewoonten.

Etage Duinzicht is gesitueerd op de begane grond, waar 21 cliënten met een indicatie op somatische grondslag (lichamelijke beperking) kunnen wonen. De éénpersoonsappartementen bestaan uit een gecombineerde woonslaapkamer, een keukenblokje met ingebouwde koelkast en een ruime eigen douche met wastafel en toilet. De totale oppervlakte is ongeveer 38 m². De cliënt kan het appartement volledig naar eigen smaak en met eigen meubilair inrichten. De appartementen zijn standaard voorzien van vloerbedekking, vitrage en overgordijnen. Eén van de appartementen heeft een aparte slaapkamer en is bedoeld voor een echtpaar.

De etages Regenboog en Zonlicht bieden ieder huisvesting aan 22 cliënten met een psychogeriatrische indicatie (dementie). Op beide etages zijn huiskamers voor gezamenlijke activiteiten. De grote éénpersoonsappartementen bestaan uit een gecombineerde woonslaapkamer, een keukenblokje met ingebouwde koelkast en een ruime eigen douche met wastafel en toilet. De totale oppervlakte is ongeveer 38 m². De cliënt kan het appartement volledig naar eigen smaak en met eigen meubilair inrichten. Elke etage heeft nog twee tweepersoons- appartementen die deels standaard zijn ingericht. De cliënt kan zelf naar eigen smaak verder inrichten met vertrouwde woonaccessoires.

Aan Westerwiek zijn 85 aanleunwoningen verbonden. Deze woningen zijn eigendom van woningbouwvereniging Alleewonen in Breda. Hierin wonen ouderen zelfstandig. Zij maken gebruik van Zorg Thuis en hebben een voorziening voor alarmering met communicatie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cybercafé

In het ontmoetingscentrum van Elisabeth Westerwiek kunt u een bezoek brengen aan het Cybercafé – uniek in de regio Breda.

Wanneer senioren kennismaken met de computer en het internet, vergroot dit hun gevoel van eigenwaarde en ervaren zij dat ze onderdeel blijven van de maatschappij. Bovendien kunnen moderne technologieën een bijdrage leveren aan de levenskwaliteit van senioren.

Het Cybercafé vindt wekelijks op dinsdagmiddag plaats (niet op feestdagen). Deelname is gratis en u hoeft zich niet vooraf op te geven. Het Cybercafé is open van 13.30 tot 17.00 uur.

Contactgegevens

Bezoekadres:
Argusvlinder 298
4814 SW Breda

 

 

 

Teammanager Wonen, Welzijn & Zorg van Westerwiek is mevrouw Heleen de Wijk. Teammanager Service & Comfort is meneer Kees Gijsen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voor buurtbewoners

Elisabeth Westerwiek is een zorgkruispunt in de Bredase wijken Tuinzigt en Westerpark. Op de locatie worden diverse activiteiten en diensten aangeboden. Om de buurtbewoners de mogelijkheid te bieden om andere mensen te ontmoeten en om deel te nemen aan activiteiten is het ontmoetingsplein geïntroduceerd. Het ontmoetingsplein biedt activiteiten en diensten aan voor zowel bewoners als buurtbewoners. Voor deelname aan het ontmoetingsplein heeft u geen indicatie nodig. Het is ook mogelijk om door een WMO-beschikking aan het ontmoetingsplein deel te nemen.

De locatie Westerwiek biedt diverse wekelijkse en maandelijkse activiteiten aan. Voorbeelden van deze activiteiten zijn: schilderen, handwerken, gym, computerles en bingo. Ook biedt de locatie diensten aan, zoals een kapsalon en prikpost SHL (Stichting Huisartsen Laboratorium). Meer informatie over de wekelijkse en maandelijkse activiteiten vindt u in het Maandjournaal van Elisabeth Westerwiek. Er worden binnen de locatie Westerwiek tevens bijzondere activiteiten georganiseerd zoals, optredens en filmmiddagen. Deze bijzondere activiteiten kunt u vinden in de activiteitenkalender.

Voor een drankje en maaltijd kunt u terecht bij het eetpunt, welke dagelijks is geopend van 12.00 tot 13.30 uur. Hier kunt u een warme maaltijd nuttigen, waarbij u de keuze heeft uit een aantal gerechten. Ook kunt u hier van maandag tot en met vrijdag tussen 16.00 en 17.30 uur terecht voor een eenpansgerecht.

Binnen de locatie Westerwiek is een wijkinformatiepunt aanwezig. Hier kunt u terecht met al uw vragen. De vrijwilligers van het wijkinformatiepunt helpen u graag met het zoeken naar de informatie die u nodig heeft en/of verwijzen u door indien nodig. Op dinsdag- en donderdagochtend is het wijkinformatiepunt geopend.

Meer informatie over het ontmoetingsplein vindt u hier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stichting Elisabeth
Correspondentie-adres
Postbus 90103
4800 RA Breda
t 076 208 28 00
f 076 527 62 04
e info@elisabethbreda.nldeBreedonk, Stichting Elisabeth en Surplus zijn gefuseerd.
De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Surplus. Door het bundelen van onze krachten en te investeren in samenwerking met andere professionals kunnen we nog meer betekenen voor de mensen in ons werkgebied. De informatie die u op deze website vindt, zal niet meer actueel gehouden worden.
Wij verwijzen u daarom graag naar de website van Surplus: http://www.surplusgroep.nl
Wilt u contact opnemen met onze klantenservice, bel dan het onderstaande nummer: 076 - 208 22 00
Voor overige vragen kunt u contact opnemen met het hoofdkantoor van Surplus: 076 - 208 28 00
toggle